Ekologiska Hårvårdsprodukter

Det är idag mer trendigt än någonsin att välja produkter som månar om jorden.

Ekologiska Hårvårdsprodukter

Men som utöver detta även är gjorda av bra ingredienser som är mer skonsamma för vår kropp och hälsa. Ekologiska hårvårdsprodukter kan idag finnas både online, i matvarubutiker samt ekologiska affärer. Det finns dessutom mängder av rena och naturliga produkter som man med fördel kan rotera in i sin hudvårdsrutin. Den största fördelen med naturliga och ekologiska produkter är att de är tillverkade på ett mer klimatsmart sätt. Men även att många av alternativen kombineras med en förpackning som är mer klimatsmart. Varför inte kombinera bra ingredienser som ger håret nytt liv med att samtidigt ta hand om kroppen och moder jord.

Sheasmör och kokosolja

Två helt naturliga produkter som ger fantastiska fördelar för håret, men även resten av kroppen är sheasmör och kokosolja. Dessa två vårdande produkter är klimatsmarta, säljs oftast i bättre förpackningar och dessutom kan man hitta ett ekologiskt alternativ i de flesta stora matvarubutiker. Sheasmör och kokosolja kan appliceras som en mjukgörande och fuktgivande kräm efter att man har tvättat håret eller när håret känns torrt och livlöst. Utöver detta kan man även använda dessa funktionella och naturliga produkter för att att ge fukt till huden eller tvätta ansiktet med.

Både sheasmör och kokosolja har en tjockare konsistens. Detta innebär att man måste värma upp produkten i handflatan innan man slutligen applicerar den till håret eller kroppen. För en riktigt återfuktande inpackning, applicera rikligt med sheasmör eller kokosolja i håret och lämna över natten. Tvätta med ett ekologiskt schampo och njut sedan av fylligt och glansigt hår som ger ett mer hälsosamt utseende. Vill man investera i två naturliga, ekologiska och klimatsmarta fuktgivande produkter som kan användas till flera olika saker. Ta en titt i matvarubutiken  och se vilka ekologiska alternativ som erbjuds. Det finns även mängder av hälsobutiker som till exempel Life eller Apoteket som har ett utbud av naturliga produkter som kan roteras in i en praktisk hårvårdsrutin.

Schampo och balsam

Att investera i ett ekologiskt och vårdande schampo och balsam ger stora fördelar för håret. De är tillverkade av bättre ingredienser och i många fall är de även helt fria från parabener, färgämnen och silikoner som är bevisat att påverka håret negativt. Dr Organic är en av de ledande varumärkena inom ekologiska skönhetsprodukter. I deras enorma sortiment hittar man bland annat schampo, balsam, inpackning, lotion och rengöringsprodukter. Samtliga produkter i deras sortiment är tillverkade av naturliga och ekologiska ingredienser. Detta för att man ska kunna göra ett bättre val som konsument och stötta varumärken som gör skillnad.

Schampo och balsam

Om man letar efter ett ännu mer klimatsmart alternativ till det vanliga schampot och balsamet ska man kika på en kompakt produkt. Dessa kompakta schampon och balsam säljs i en pappersförpackning vilket sparar på naturens resurser. Utöver detta är de tillverkade med essentiella, naturliga och ekologiska oljor som huvudingrediens och har dessutom en väldigt behaglig doft. De vårdande ingredienserna tillför mer fukt och dessutom tar de mindre plats och är väldigt resvänliga.