Var aktiv för det ekologiska – gör skillnad!

Det kan vara lätt att sitta och prata om att ekologiskt är bättre, eller att sitta och argumentera för det.

Var aktiv för det ekologiska – gör skillnad!

Inget är så bra som att aktivt ta sig för och göra förändringar som gör att det som är ekologiskt får en hjälp på traven. När du väljer att bli aktiv behöver du inte göra allt på en gång. Ta ett steg i taget och du kommer att märka att det är både roligt och enkelt. Idag tycker vi att vi har kommit långt i Sverige när det pratas mycket om eko och vi ser fler och fler produkter på hyllorna i butiken märkta med eko-märkning, men faktum är att bara 4 % av försäljningen är ekologisk. Här finns alltså mycket att göra för att förbättra vår miljö inför framtiden.  Idag är en bra dag att börja och att du har tagit steget för att komma längre i ditt ekologiska liv visar du genom att läsa den text där du får praktiska tips.

Enkla praktiska tips för ett mer ekologiskt liv

Du kan börja enkelt genom att byta ut några av de varor du köper nästa gång i butiken till ekologiskt. Det är lätt att göra en lista och nämna några, men för enkelhetens skulle – ta något du VILL byta ut själv. De som innehåller mest bekämpningsmedel är kaffe, bananer och vindruvor för att ge lite inspiration. I mejeridisken finns det idag ett stort urval och går att det att hitta bra produkter att börja med. Lär dig mer om ekologisk mat och debattera för den! Ofta när ekologiskt kommer på tal är det någon som börjar prata om att ekologiskt bara är en myt. Här kan du göra stor skillnad genom att debattera med ren kunskap och slå hål på de myter som finns idag. Får du en person mer intresserad av eko har du lyckats göra skillnad. Passa på att promota ekologiskt när du skriver på sociala medier. Det behöver inte vara stora saker, men kom ihåg att nämna ekologiskt om du har det på tallriken eller i receptet. Även om du inte har eko just på det du lägger ut kan du passa på att skriva något om att du önskat att du hade haft det eller att du gärna hade kunnat hitta det. Du kan till exempel ställa frågan till dina vänner om de vet var du kan hitta ekologiskt av den varan du önskar. Använd hashtagar som leder till eko. Det är ett bra sätt att fånga läsare likväl som att det ger bra reklam för eko. En bra hashtag är #byttilleko som har kommit att bli väldigt populär och har ett tydligt budskap.

Enkla praktiska tips för ett mer ekologiskt liv

Passa på att fråga efter ekologiska produkter när du är i butiken. Det finns idag massvis med produkter som ännu inte finns ekologiska och en efterfrågan är det första som gör att varor kommer in i butiken. Ställ frågor till personalen i butiken och se till att du visar ditt intresse för ett större utbud. Det räcker faktiskt med att det står ekologisk eller organic på förpackningen eller varan för att den ska innehålla ekologiskt. Det är styrt av EU och är en garanti för att det du köper faktiskt är ekologiskt. Det är inte svårare än så att göra skillnad och börja med den punkt du känner är lättast. Liten skillnad är bättre än ingen all.